lördag 28 april 2007

Falska Moderater.


Det behövs inte mycket för att "chocka" en Moderat. Dom är väldigt lättchockade utav sej, detta med tanke på Michael Zands uttalande "Sverige har tagit emot för många invandrare på för kort tid och att bara en bråkdel som kommit hit har haft flyktingskäl". Man undrar om dessa i det "nya" arbetarpartiet egentligen har besökt områden som Rosengård med många flera liknande berikande ghetton? Nej knappast! Själva bor dessa "Nya Moderater" i fina villaområden eller dyra innerstads bostäder långt ifrån dom områden och folk dom vurmar ifrån. Men deras uttalanden om Zand låter så här:

" – Jag blev chockad som många andra. Vi ska inte stoppa folk utan se till att integrationen fungerar, säger Kicki Broberg. – Det var mycket olyckligt. Det han står för är inte vad jag tycker, säger Ann-Charlotte Westlund, som är ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i barn- och ungdomsnämnden. Jag håller inte med honom och jag tycker det är konstigt att han profilerar sig i den här frågan eftersom han själv är invandrare, säger Hanne Jönsson. – De strider mot de grundläggande moderata värderingarna och jag vill tydligt ta avstånd från hans åsikter, säger Cecilia Resare. – Det är beklagligt att vi har en fullmäktigeledamot som i en sådan här fråga inte delar partiets uppfattning, säger Dag Hultefors. – Det som hände var olyckligt och det var dumt. Vi har en tydlig flyktingpolitik och den bygger på en öppenhet och ett ansvarstagande. Han ger uttryck för det motsatta, säger Carl-Johan Berthilsson, med flera tunga politiska uppdrag, bland annat ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i styrelsen för det kommunala bolaget Hem."

Verklighetsfrämmande hycklare? ja visst är dom det!
Jag finner det betydligt mer "chockande" att Moderaterna vill frita dessa sk "svenskar" som sitter fängslade i Somalia och andra ställen,detta med våld och militärinsater. Jag tänker då på förbundsordföranden Ulrik Frankes uttalanden:

"Sverige ska sluta med diplomatiska åtgärder och istället gripa till våld för att fritaga tex Dawit Isaak, som är sitter i fängelse i Eritrea. I den bästa av världar kan man tala förstånd med förtryckare och förbrytare. I den verkliga världen lyckas det inte alltid. Ibland krävs det militär styrka för att backa upp diplomatin. När svenska medborgares rättigheter kränks är det svenska statens uppgift att skydda dem. Om så krävs med våld. Det är statens raison d'être, dess allra mest grundläggande uppgift."

Tidigare har MUF:s ordförande Niklas Wykman hävdat att det är bättre att använda militära medel istället för biståndsinsatser och pläderat för ett svenskt militärt ingripande för att frige Dawit Isaak.

”Försvaret kan också värna om svenskars frihet på ett mer direkt sätt. Moderata ungdomsförbundet skulle exempelvis starkt stödja om Sverige satte ihop en insatsstyrka och fritog Dawit Isaak och andra svenska politiska fångar som sitter fängslade runtom i världen för att de vågat uttala sig mot en förtryckande regim.”

Med tanke på alla de som har dubbelt medborgarskap kommer det svenska insatsförsvaret få fullt upp med militära uppdrag. För närvarande sitter 184 "svenska medborgare" frihetsberövade – häktade eller i fängelse världen över. Tänker MUF föreslå att insatsstyrkorna ska frita även dom sk "Somaliasvenskarna" som sitter fängslade i Etiopien? För mej är detta mer "chockerande" än att göra som Zand, att våga stå för hur det ser ut i verklighetens Sverige...just med hans ord...

"Sverige har tagit emot för många invandrare på för kort tid och att bara en bråkdel som kommit hit har haft flyktingskäl"