lördag 28 april 2007

Ella Bohlin hur var det nu igen med vänsterextremistvåldet?


Ella Bohlin du var ju så vuxen i din artikel om vänsterextremism som drabbat er i PK kartellen. Men hur resonerar du när detta drabbar dagligen emot Sverigedemokrater? Eller ljuger ni Pk-ister i ert dravvel om "lika rättigheter för alla". Nu sitter ni vid makten och ser dagligen hur vänsterextremister bryter emot lagar och förordningar emot demokratiskt valda representanter. Ska man behöva påminna dej om dina egna ord från artikeln som publicerades i Uppsala Nya Tidning den 22 november 2006? Javisst, det är ju aktuellt i allra högsta grad nu när det är problem för demokratiska partier att tex hålla ett RÅ möte i det Sverige som ni i PK-kartellen har skapat.


" Vänsterextrema attacker kan tysta den politiska debatten
Nu har det hänt igen: Den vänsterextrema ilskan går till attack mot det öppna samhället. Budskapet den här gången är "rör inte a-kassan". Kristdemokraternas partilokaler i Uppsala vandaliserades liksom moderaternas. Attackerna kan mycket väl få konsekvensen att den politiska debatten tystnar. Allt färre människor kommer att "ta risken" att lägga förslag eller göra sin röst hörd i samhällsdebatten på grund av rädsla.

Ordningsstörningar och våld av det slag som förekommit i Uppsala härom veckan och under den gångna valrörelsen utgör ett angrepp mot vår demokrati och mot det öppna samhället. Det är hög tid att säga ifrån.

Hot och våld mot politiker är i dag ett stort problem. Allt fler känner sig otrygga och överväger att lämna sina uppdrag. Kommittén om hot och våld mot förtroendevalda genomförde under förra året en stor undersökning bland politiker. Den visar att tre av fyra riksdagsledamöter och nästan var tredje ledamot i kommun- och landstingsfullmäktige någon gång har varit utsatt.

Valrörelsen 2006 präglades av sabotage och attacker mot det öppna demokratiska samhället. Centerpartiets förslag om förändringar i arbetsrätten ledde till en rad attacker mot partiets lokaler över hela landet. I maj vandaliserades kristdemokraternas kansli i Hässleholm. Då tog Osynliga partiet på sig ansvaret. Man kan ana att de även ligger bakom denna aktion.

Auktoritära samhällen har historiskt sett kunnat realiseras genom brist på grundläggande demokratiska värden. Genom att kringskära yttrandefrihet och genom att skrämma människor med vad som väntar den som inte tycker som regimen, har envåldshärskare kunnat skapa sig en maktsfär svår att utmana. Våld har varit det dominerande verktyget för att behålla makten och hindra människor med andra åsikter från att bilda opinion. Exakt samma tillvägagångssätt använder vänsterextrema grupper som Osynliga partiet för att påverka och skaffa sig inflytande.

Det är dags att reagera. Kristdemokratiska ungdomsförbundet föreslår att polisen får mer resurser att bekämpa våldet som drabbar framför allt politiker men även det öppna samhället i stort. Det är ytterst en fråga om att värna demokratin.

Men enbart fler polisiära medel löser inte detta problem. Vårt samhälle måste baseras på en tydlig värdegrund som bygger på respekt, tolerans, jämlikhet och rätt till liv och egendom. Till skydd för detta är främst familjen men även skolan, där diskussionen kring demokratins överlägsenhet att bygga ett samhälle på måste hållas levande.
I en modern demokrati går dialog och diskussion före gatsten och krossat fönsterglas.

Ella Bohlin

ordförande Kristdemokratiska Ungdomsförbundet "

Så Ella...gör något åt detta nu då! Eller är det enbart attacker emot er PK som är problemet? Alla människors unika och okränkbara värde....Pyttsan vilket skitsnack!!

Det blir än mer patetiskt när man sen drar en paralell till Mona Sahlins installationstal:
"Allt kristdemokraterna är för, är det en bra princip att vara emot, tycker jag."
Japp Mona..vi vet var du står när det gäller vänsterextremister!