onsdag 4 april 2007

Svenskar fängslade under semestervistelse i Somalia..Hjälp dom!


Fyra Svenskar blev fängslade när deras förra hemlands Islamregim störtades. Svenskarna som hade åkt på semester i landet som dom för något eller några år sedan hade kommit som flyktingar ifrån, hade passat på att uföra några semesteraktiviteter i samband med sin vistelse i födelselandet. (Personerna på bilden är inte relaterade med personerna i blogginlägget men är dock islamister från Somalia) Dessa semesteraktiviteter bestod i heligt krig för Islam. Något mer avancerat än andra semesteraktiviteter som tex paintball eller flugfiske i Norge. En utav dessa semesterfirare har släppts, dock sitter tre utav dom fortfarande kvar. Dessa har i hemlighet förts från Kenya och Somalia till ökända fängelser i Etiopien. Och från Svenska UD rapporterar man följande:

Tre personer med svensk anknytning sitter alltjämt frihetsberövade i Etiopien, bekräftar utrikesdepartementet för TT. En av dem är svensk medborgare med somalisk bakgrund, en är svensk medborgare med "annan utländsk bakgrund". Den tredje har permanent uppehållstillstånd i Sverige, men behandlas enligt UD som om han vore svensk medborgare.”

De tre har besökts av UD, och svenska Säkerhetspolisen har "varit UD behjälpligt" i ärendet.
Vad detta konkret innebär, och vilken Säpos roll är, vill UD inte säja.

Vi svarar i princip inte på någonting om det här eftersom det är ett så känsligt ärende, och man är orolig över att det inte gynnas av att vi går ut och pratar om det”,

säger Sofia Karlgren vid UD:s presstjänst.
Borde man inte ifrån UDs sida ta i med hårdhanskarna så att svenskarna får komma ”hem” till Sverige och fortsätta med att bidraga till den berikande mångkulturen?
Här ”hemma” väntar förmodligen en mycket lång sjukskrivelse för dessa semesterfirare.

färskpressa!

Andra bloggar om: , , , , ,

Nutidens Adel-Präster och Bönder...klassamhälle?


Man läser mer och mer om Sverigedemokraterna i olika medier. Från det att partiet inte fick nämnas vid namn innan valet, har man nu gått till att skriva om Sd så gott som varje dag. Naturligtvis har man antagit en hållning där Sd under inga som helst omständigheter får nämnas i positiv tonfattning. Man ska lägga till Sverigedemokraternas förflutna ifrån 80-talet , eller lägga till synonymer som ”extrema”,”extremister”,”ytterst på högerkanten”,”främlingsfientliga”,”odemokratiska”…ja listan över ettiketterna kan göras oändlig. Man säjer att man granskar objektivt, man undrar då hur dom gör med tanke på deras medarbetares politiska hållning som är 90% åt vänster?

Man fruktar att "demonerna" och "missfostren"... Sverigedemokraterna ska lyckas öppna ögonen på folket och sänka PK-båten Titanic!!

Är det objektivt när Vänsterpartister granskar AFA-våld emot Sd-representanter i partimöten mm?

Är det objektivt i övrigt när Socialdemokrater,Miljöpartister eller Vänsterpartister inom media granskar deras egentligt riktiga oposition nämligen Sverigedemokraterna?

Naturligtvis finns det ingen objektivitet som är utav något sanningsenligt värde hos dessa.

Det är ungefär som sk ”objektiva” medier granskar sina regimer i tex fd Sovjet,DDR eller nuvarande Kuba samt Nord-Korea mfl. PK i alla dess former skriker sej hesa att Sverigedemokraterna skulle förspråka en icke demokratisk politik? Detta är rent nonsens i deras ivriga smutskastningsförsök. Jag har ofta bett dom förklara detta i saklig term, svaret är som oftast ifrån PK beivrare, att ”jo men det är för deras hållning i invandrarfrågor”.

Min undran blir per omgående då…är det inte demokratiskt att få säja sin mening i en fråga som man anser viktig? Är detta inte åsiktsfrihet och yttrandefrihet? Det är grundpelarna i en demokrati, just att få yttra sina åsikter samt gruppera sig gemensamt, tex i ett parti som tackar NEJ till en huvudlös invandringspolitik!

Vilka är det då som är odemokratiska samt demokratiska? Är det kommunisterna (V) som säjer sig vara ”ickekommunister” men ändå ”lite” kommunister!? Är det (Mp) som hotar via sina Statsjeepkörande ”avloppsrör” med maskrosor på alla etniska svenskars gräsmattor om dom inte blir mångkulturella? Eller är det (S) med en nyvald Islamförespråkare och ivrig röstraggande moskee besökare, som använder fack,statliga hyresvärdar och bryter emot grundlagar i sina sk ”demokratiska” försök i att stoppa Sverigedemokraterna som är demokratiska?

När man hör PK media eller dessa sk demokratiska politiker snyfta om att ta debatten med dom elaka och oseriösa samt odemokratiska Sverigedemokraterna, så låter detta närmast patetiskt!

Deras sätt att ta ”debatten” med (Sd) visar dom flitigt i medierna just nu (se länkar). Man tar debatten genom att förlöjliga,baktala,ljuga,missvisa,nervärdera och många andra smutskastningsmetoder. Och detta backas upp med att inte låta Sd förespråkare svara på deras angrepp utan PK cencurerande granskning. För mej är det att ”ta debatten” genom tex debatt mellan 2 personer i direktsänd Tv! Men detta vågar man helt enkelt inte, man vet inte hur man ska kunna stå och ljuga i direktsändning inför hela svenska folket kort och gott. Istället vill man först anordna cirkelkurser igen bl.a ABF mm. Avslutningsvis gott folk, till er som tror på PKs smutskastning utav Sverigedemokraterna, gå in på www.sverigedemokraterna.se och bilda er egna uppfattning. Parera gärna mediernas ”objektiva” granskning med partiets program. Bilda er en egen uppfattning, inte PK politikers eller vänsterstyrda mediers åsikter. Våga stå för era åsikter och politiska sympatier oavsett vad överhögheten säjer. Gör vad bönderna gjorde i gamla dagar, stå upp emot Adel och Präster,,,adelns oc prästernas ord var då lag och verklighet, det som skulle vara rätt och riktigt att tänka och tycka. Vi vet igenom historiens gång hur det gick när folket vågade tacka nej till denna överhöghets PK propaganda. Deras propaganda var enbart för deras egna syften och inte fattigböndernas, ett sätt att tygla den stora missunnade massan som levde i vardagens helvete och dess kval!!

Det är inte svårt att se paralleller mellan dåtidens adel,präster och bönder, och nutidens politiker,medier och nerkuvade,skattebetalande och utarbetade svenskar! Har vi fått ett nytt klassamhälle?? Sd kommer bli isberget som sänker PK-Titanic...

Länkar:
Na
Nyheterna

Sydsvenskan har talat med partisekreterarna och presenterar här en lägesrapport:

Vänsterpartiet tackar nej till direkta debatter med Sverigedemokraterna eftersom det är ett parti med ”tydligt rasistisk bakgrund”. Vänsterpartiet kan eventuellt tänka sig att delta i debatter med sd om andra partier samtidigt är med – detta har v tidigare sagt nej till.
Moderaterna är öppna för att debattera med sd. ”Vi tänker behandla dem som vilket annat parti som helst”, säger partisekreterare Per Schlingmann (m). Utesluter inte debatter på partiledarnivå.
Folkpartiets Lars Leijonborg debatterade redan 2002 med sd:s Sten Andersson, och integrationsminister Nyamko Sabuni dömer ut strategin att tiga ihjäl sd som ”ett misstag”.
Centerpartiet är positivt till debatter med sd, både på riks- och kommunivå. Fredrik Federley (c) har redan mött sd:s partiledare Jimmie Åkesson i en debatt.
Kristdemokraterna tar debatter på de orter där Sverigedemokraterna sitter i fullmäktige. Osäkert om partiet skulle tacka ja till debatt på partiledarnivå.
Miljöpartiet är öppet för debatter, men omständigheterna för varje debatt måste beaktas. Språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand kan personligen tänka sig att debattera med sd-företrädare.

färskpressa!

Andra bloggar om: , , , , , ,

tisdag 3 april 2007

Studiecirklar i hur du debatterar emot Sverigedemokraterna.
ABF anordnar numera studiecirklar i hur man ska debattera emot Sverigedemokraterna. Cirkeln består av totalt fem träffar vilket dom anser vara för lite. I studiecirkeln ingår att fördjupa sig i Sverigedemokraternas uttalanden, partiprogram och budskap, men studerar också partiets historia. Den röda tråden är att lära sig mer för att kunna konfrontera och debattera.
Vi måste stärka oss själva för att kunna konfrontera den här sortens partier, säger Stina Svenberg. Det svåra med Sverigedemokraterna det är att de är väldigt inåtvända. Vi måste få igång en debatt.
Inåtvända? tror nog att Sd är det parti som mest vänder sig utåt till folket! Att debattera är väl det som Sd velat hela tiden men blivit förvägrad. Sverigedemokraterna fick ju inte ens nämnas vid namnet innan valet. Och nu efter valet så får det aldrig nämnas i någon positiv omtalan!
- Men cirkeln handlar inte om att smutskasta Sverigedemokraterna som parti, säger Bo Ardström. Vi granskar dem som vilket parti som helst och utgår från deras eget material, både partiprogrammet och hemsidan.
Då ställer jag mej frågan per omgående..anordnar även ABF cirklar angående dom andra partierna och deras förflutna? tex Socialdemokratins rashygieni? eller vänsterpartiets sammarbete med kommunistdiktaturer och mycket annat?
– Det är viktigt att människor får svar på sina frågor, säger Bo Ardström, verksamhetschef ABF Norra Stor-Stockholm. Om man inte vet vad partiet har för åsikter kan man inte bilda sig en egen uppfattning och ta ställning själv.
Jag anser nog att folk kan få svar på sina frågor om partiet när man studerar SDs hemsida, man behöver nog ingen statligt subventionerad instans för detta, man kan nog bilda sin egna åsikt utan att staten skall säja vad du ska tycka och tänka! Åsikterna finns i partiprogrammet för allmänheten dessutom.
Arbetet efter cirkeln kommer att gå ut på att konfrontera och förhoppningsvis få igång en debatt till slut, berättar Stina Svanberg. Sverigedemokraterna ger väldigt sällan kommentarer, så målet är att komma till den punkt då de inte kan låta bli att svara längre.
Vilka är det som inte vill debattera? Ger sällan kommentarer? lögnerna haglar hos ABF i parti och minut, tror nog alla vet vilka som inte vill ta debatten.
Ett sätt att inspirera människor att själva engagera sig är att låta politik bli en del av vardagen. Att prata om Sverigedemokraterna med folk man träffar i affären, komma ut till skolor, evenemang och caféer och att bara finnas "på byn", menar Stina Svanberg. – Folk måste få reda på vad partiet står för, så de vet vad de röstar på, avslutar hon.
Ja här är jag helt överens, vi ska prata mer om partiet och vad dom står för överallt!!!

Källa:ABF
Andra bloggar om: , , , ,
färskpressa!

måndag 2 april 2007

Pirates of the Caribbean 3: At World's End

Idag har jag medvetet unvikit bloggsidan med inlägg. Det finns ju en värld utanför all media, politik mm.
Därför så tänker jag länka till något helt annat som åtminstone vi i min familj ser fram e
mot, här på bloggen. Speciellt lillgrabben som är i lågstadieåldern och en fanatisk anhängare utav Jack Sparrow. Tänker göra lite reklam för den 3e delen utav Pirates of the Caribbean...Normalt så brukar kvaliteten sjunka med efterföljare. Dock tror jag att dom har lyckats här, ser verkligen fram emot ett biobesök på premiärdagen den 25 Maj.
Images från filmen.
För dej som vill se en trailer på den nya filmen som denna gången kallas för "At world´s end", kan gå in HÄR
färskpressa!
Andra bloggar om: , , ,

söndag 1 april 2007

Sd analys i uppsatsformat utav Emma Kraft

Emma Kraft, en studerande tjej vid Karlstad universitet färdigställde nyligen sin C-uppsats som heter:
"Sverigedemokraterna - ett parti som alla andra. En analys av hur
Sverigedemokraterna framställdes i Helsingborgs Dagblad under valrörelsen 2006"

En uppsats som jag rekomenderar alla att läsa oavsett politisk syn.
HÄR

färskpressa!