onsdag 4 april 2007

Svenskar fängslade under semestervistelse i Somalia..Hjälp dom!


Fyra Svenskar blev fängslade när deras förra hemlands Islamregim störtades. Svenskarna som hade åkt på semester i landet som dom för något eller några år sedan hade kommit som flyktingar ifrån, hade passat på att uföra några semesteraktiviteter i samband med sin vistelse i födelselandet. (Personerna på bilden är inte relaterade med personerna i blogginlägget men är dock islamister från Somalia) Dessa semesteraktiviteter bestod i heligt krig för Islam. Något mer avancerat än andra semesteraktiviteter som tex paintball eller flugfiske i Norge. En utav dessa semesterfirare har släppts, dock sitter tre utav dom fortfarande kvar. Dessa har i hemlighet förts från Kenya och Somalia till ökända fängelser i Etiopien. Och från Svenska UD rapporterar man följande:

Tre personer med svensk anknytning sitter alltjämt frihetsberövade i Etiopien, bekräftar utrikesdepartementet för TT. En av dem är svensk medborgare med somalisk bakgrund, en är svensk medborgare med "annan utländsk bakgrund". Den tredje har permanent uppehållstillstånd i Sverige, men behandlas enligt UD som om han vore svensk medborgare.”

De tre har besökts av UD, och svenska Säkerhetspolisen har "varit UD behjälpligt" i ärendet.
Vad detta konkret innebär, och vilken Säpos roll är, vill UD inte säja.

Vi svarar i princip inte på någonting om det här eftersom det är ett så känsligt ärende, och man är orolig över att det inte gynnas av att vi går ut och pratar om det”,

säger Sofia Karlgren vid UD:s presstjänst.
Borde man inte ifrån UDs sida ta i med hårdhanskarna så att svenskarna får komma ”hem” till Sverige och fortsätta med att bidraga till den berikande mångkulturen?
Här ”hemma” väntar förmodligen en mycket lång sjukskrivelse för dessa semesterfirare.

färskpressa!

Andra bloggar om: , , , , ,