tisdag 3 april 2007

Studiecirklar i hur du debatterar emot Sverigedemokraterna.




ABF anordnar numera studiecirklar i hur man ska debattera emot Sverigedemokraterna. Cirkeln består av totalt fem träffar vilket dom anser vara för lite. I studiecirkeln ingår att fördjupa sig i Sverigedemokraternas uttalanden, partiprogram och budskap, men studerar också partiets historia. Den röda tråden är att lära sig mer för att kunna konfrontera och debattera.
Vi måste stärka oss själva för att kunna konfrontera den här sortens partier, säger Stina Svenberg. Det svåra med Sverigedemokraterna det är att de är väldigt inåtvända. Vi måste få igång en debatt.
Inåtvända? tror nog att Sd är det parti som mest vänder sig utåt till folket! Att debattera är väl det som Sd velat hela tiden men blivit förvägrad. Sverigedemokraterna fick ju inte ens nämnas vid namnet innan valet. Och nu efter valet så får det aldrig nämnas i någon positiv omtalan!
- Men cirkeln handlar inte om att smutskasta Sverigedemokraterna som parti, säger Bo Ardström. Vi granskar dem som vilket parti som helst och utgår från deras eget material, både partiprogrammet och hemsidan.
Då ställer jag mej frågan per omgående..anordnar även ABF cirklar angående dom andra partierna och deras förflutna? tex Socialdemokratins rashygieni? eller vänsterpartiets sammarbete med kommunistdiktaturer och mycket annat?
– Det är viktigt att människor får svar på sina frågor, säger Bo Ardström, verksamhetschef ABF Norra Stor-Stockholm. Om man inte vet vad partiet har för åsikter kan man inte bilda sig en egen uppfattning och ta ställning själv.
Jag anser nog att folk kan få svar på sina frågor om partiet när man studerar SDs hemsida, man behöver nog ingen statligt subventionerad instans för detta, man kan nog bilda sin egna åsikt utan att staten skall säja vad du ska tycka och tänka! Åsikterna finns i partiprogrammet för allmänheten dessutom.
Arbetet efter cirkeln kommer att gå ut på att konfrontera och förhoppningsvis få igång en debatt till slut, berättar Stina Svanberg. Sverigedemokraterna ger väldigt sällan kommentarer, så målet är att komma till den punkt då de inte kan låta bli att svara längre.
Vilka är det som inte vill debattera? Ger sällan kommentarer? lögnerna haglar hos ABF i parti och minut, tror nog alla vet vilka som inte vill ta debatten.
Ett sätt att inspirera människor att själva engagera sig är att låta politik bli en del av vardagen. Att prata om Sverigedemokraterna med folk man träffar i affären, komma ut till skolor, evenemang och caféer och att bara finnas "på byn", menar Stina Svanberg. – Folk måste få reda på vad partiet står för, så de vet vad de röstar på, avslutar hon.
Ja här är jag helt överens, vi ska prata mer om partiet och vad dom står för överallt!!!

Källa:ABF
Andra bloggar om: , , , ,
färskpressa!