fredag 16 november 2007

Styrman vann el tvist


Mikael Styrman känd för dom flesta i Norra Norrland speciellt för sina skyltar, riktade emot sosseadeln, vann tvist emot Övertorneå och Haparandas kommuner. En långdragen tvist som gjort ett helt samhälle än mer mörkare under den totatl svarta vintertiden. Roligt har det varit att följa dennes utspel och kamp emot dom röda politikerna. Socialdemokrater hatar monopol såvida det inte är dom själva som bedriver detta, inget nytt på den fronten. Oftast har detta monopol tryckt ner vanligt folk i form utav hutlösa räkningar kryddat med olika avgifter, tex grön och ren energiskatt som är producerat i kärnkraftverk!!?? I detta fallet med Styrman så är det han som bedriver monopol emot kommunen. Därav är jag en utav dessa som föraktar monopol ägande i alla former oavsett om det bedrivs privat eller statligt.

- En sådan här dom borde faktiskt sluta 5-0, men jag är tacksam med 3-2 också, säger Styrman, som anser att hela affären beror på att ledningen i de båda kommunerna försökt använda lagstiftningen för att jaga politiska meningsmotståndare. Säger Styrman.

Arne Honkamaa, kommunalråd i Övertorneå, trodde att kommunerna skulle vinna tvisten och blev överraskad av utslaget. Domen går inte att överklaga.

-Detta innebär fri prissättningen på en typ av tjänster som är ett monopol, anser Sven-Erik Bucht, kommunalråd i Haparanda. - Det innebär att den som sitter på nätet kan höja priset på gatubelysningen hur mycket som helst.

Vet då inte dessa sosse pampar att detta även borde gälla för statliga bolags prissättningar?? Så Styrman, sätt nu på elen på gatorna så vanligt folk slipper bli lidande för ditt och kommunens larviga trams. Hur ni gör upp om räkningen ska inte folket behöva lida för!!
svd
Bilden från NSD är en print från nätupplagan.