fredag 16 november 2007

Anhörighetsinvandringen från Irak

På nätupplagan Dagen skriver Thomas Österberg en beklagan över att integrationsminister Nyamko Sabuni lanserat ett förslag där partiet vill begränsa anhöriginvandringen om inte den som fått uppehållstillstånd också har bostad och arbete.

Detta enligt honom kan då förhindra tex att föräldrar kan få svårt att komma hit till sina barn i Sverige osv. Man undrar ju då varför dessa inte flydde tillsammans med sina barn hit från början? Naturligtvis är man medveten utomlands,om att vi inte utvisar barn, vilket då blir lättare att komma hit med resten utav släkten i efterhand. Varför gör dom inte tvärtom?

Thomas Österberg är kanske inte är medveten om att Sverige ensamt tagit emot fler Irakier än resten utav EU tillsammans med Kanada och USA under bara detta år? Hur kommer detta sig? Är resten utav världen så främlingsfientliga och rasistiska? Eller är det Sverige som har en okontrollerad massinvandring som totalt har havererat? Inte konstigt att man drar ner på resurser för skolor, sjukvård och äldreomsorg. Man undrar om riksdagspolitikerna kunde engagera sig lika mycket för pensionärerna på ålderdomshemmen, speciellt för par som varit gifta i hela sitt liv, och inte ens får bo på samma hem pga nerskärningar och besparingar. Alla människor har kanske inte lika värden enligt dom styrande i regeringen, åtminstone inte i förhållande Svensk vs invandrare.

Cirka 50 procent av dem som fått uppehållstillstånd har redan lyckats skaffa sig ett arbete. Och när efterfrågan på arbetskraft nu ökar behöver vi definitivt ta vara på den yrkeskompetens som finns hos många av flyktingarna. Säger Österberg

Skulle vara trevligt att få en tillförlitlig källa till hans påstående? Nej det finns inte helt enkelt utan är helt självpåhittat. Några 50% utav dessa har inget arbete, men däremot 5%!!
Skulle vara trevligt att få höra vilka yrkeskompetenser tex kvinnorna från Irak och andra muslimska länder har att tillföra Sverige?
Man ondgör sig även på den mer strikta linjen Danmark nu för, men man bortser även från det att den Danska kronan har 25% högre värde än den Svenska numera kända "zlotyn". Man bortser även från att Danskarna räknas till världens lyckligaste folk, mindre kriminalitet, fungerande intergration eller assimilering, en äkta välfärd, i princip gratis sjukvård och medicin, en enormt god sjukvård-skola och äldreomsorg, tänk på det Österberg. Läs mer om Irak "flyktingar" hos Fröken Sverige.

Sydsvenskan skriver idag om asylmissbruket, vilket även bör sticka i ögonen på Österberg!