söndag 13 maj 2007

Osämja i öst, nejdå?

Tänker på alla från fd Jugoslavien som bor i Sverige och påstår att dom inte kan flytta tillbaka. När man ser till hur dessa länders folk röstade hjärtligt, varmt och kärleksfullt till varandra igårdagens Melodifestival. Så undrar man egentligen om det inte är dags för dessa att flytta hem igen? För någon osämja verkar det inte vara hos dessa folk längre, kan inte se något som skulle utgöra något hot i deras hemländer längre.

Måste annars säja att det var bra musik som kom ifrån Öst-staterna i sin helhet. Själv gillade jag skarpt Moldavien och Bulgarien. Inget illa om Serbien heller, låtens chargong är bra. Säkerligen gör den sej betydligt bättre på Engelska dock, men ett plus ska tjejerna ha för att dom var bland dom få som sjöng på sitt egna språk. Denna lesbiska tjej som för övrigt är slående lik en ung Göran Persson, hade en bra röst och levde verkligen in i sin låt.

Själv hade jag hoppats mer på den snygga Karelskan som representerade Finland. Hennes video är grymt bra, men på scen var hon värdelös...tyvärr. Låten är ju kanonbra så det var synd ändå att hon inte hamnade bättre till i placeringen.

Att Estland gav en 12a till Ryssland kan väl ses med olika vinklar. Ett land som dras med en stor mängd ryssar vilka säkerligen röstade på sitt "storryssland". Alternativet är väl även det att man ville fjäska lite med ryssarna efter bråket som varit mellan länderna. För den som tror att Melodifestivalen undgår politik är antingen Sosse, kommunist eller bara korkad i allmänhet. Vilket får mej in på ett mycket bra skrivet blogginlägg utav Thoralf Alfsson, som kan läsas HÄR.

DN
DN
DN
SvD
SvD