onsdag 11 april 2007

Nu börjar Tv-debatterandet med Sverigedemokraterna


Från det att media osmakligt har negligerat allt som hetat Sverigedemokraterna skall man nu äntligen ändra på detta. En del medier har på senare tiden velat framställa Sd som debattfega. 2 debatter äger rum, den första nu på Torsdagskvällen i programmet "Adaktusson", i TV8, mot folkpartiets partisekreterare Erik Ullenhag. Och på söndag kväll möts partisekreteraren Per Schlingmann (m) och partiledaren Jimmie Åkesson (sd) i programmet "Sverige i fokus" på TV8. Socialdemokraterna som varit ivriga med att skrika högt om att man måste numera ta debatten med Sd tackar NEJ med följande förklaring..

” Marita Ulvskog tackar nej till att medverka i programmet på söndag. Orsaken är, säger hon, att socialdemokraterna inte har diskuterat färdigt sin valanalys.”

Detta får man ta som en kuvös och krampaktig undanflykt ifrån vänsterrepresentanterna.

I Mona Sahlins installationstal sades detta "Nu måste vi ta debatten mot Sverigedemokraterna!" Man undrar om dom agerar som vanligt inom vänstern? Med andra ord, mycket prat och lite verkstad!

Marita Ulvskog säjer däremot även att ” Vi ska försöka prata med de väljare som vi upplever har proteströstat med dem, men också bli bättre på att ta debatter med Sverigedemokraterna där de finns”

Jimmie Åkesson kommenterar: "Om vi nu har så fel som de tycker, så kan de ju bara visa det genom att samtala direkt med oss"

Man ska diskutera samhällsfrågor som jobb och integration i programmet som utgångspunkt.