fredag 31 augusti 2007

Fakta bakom Finkens sk vittne!

Publicerar här ett gästinlägg ifrån Robin här på Jormas Sd om den förre detta Sverigedemokraten.

**********************************************************************************

Med anledningen av den patetiske "Finkens" massmediala utsvävningar, kommer lite bakgrundfakta i det politiska åtal som f d sverigedemokrat är anklagad (men ej dömd för). Invigda i fallet påstår dessutom att vänsterextremisten Kenny Hjälte är den som identifierat en röst. Förutom att Hjälte numera jobbat för EXPO så har han för vana att trakassera politiska meningsmotståndare, och då främst Sverigedemokrater. Hans brottsliga och vänterextrama bana består bl a att ha stått och skrutit i programmet Sydnytt och tidningen Sydsvenskan om nedrivningar av valreklam av Sverigedemokraterna från Malmö stads bussar.


Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder kommenterar nu uppgifterna om föredetta partikamraten som hotat en handikappad 22-åring i Helsingborg.

- Jag hoppas att den som gjort sig skyldig till ofredandet av Fredrik Jönsson också blir dömd för det, skriver Björn Söder i ett mejl till Politikerbloggen.

Politikerbloggen publicerar här hela Björn Söders mejl.
Mejl från Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder, 31 augusti 2007:

Har läst runt om på tidningssajter och Politikerbloggen att en fd sverigedemokrat skall ha ringt och hotat Fredrik Jönsson från Sveriges kommunistiska ungdomsförbund. Om uppgifterna stämmer är det djupt beklagligt och vi tar starkt avstånd från det som påstås ha hänt. Vad gäller den utpekade helsingborgaren och fd sverigedemokraten så hade partistyrelsen öppnat ett uteslutningsärende efter valet eftersom mannen ljugit i sin vandelsförsäkran och inte uppgett sitt digra brottsregister. Han föregick uteslutningen, efter att partiets utredning var klar och partistyrelsen skulle utesluta honom, genom att självmant lämna partiet och det uppdrag han hade i kyrkofullmäktige. De flesta av brotten begick han under sin tid som medlem i kristdemokraterna men givetvis pekades inte kristdemokraterna ut för det. Däremot pekas sverigedemokraterna ut i detta fall trots att han inte längre är medlem i partiet.

I tidningsartiklarna och TT-meddelandet vill man göra gällande att helsingborgaren ringt upp Fredrik Jönsson och hotat honom på grund av att han är en sk “antirasist” och har en “cp-skada”. Det som tyvärr inte framkommer är att Fredrik Jönsson deltog i den våldsamma attacken mot sverigedemokraternas möte i Eslöv i oktober i fjol, där bland annat undertecknad fick föras till sjukhus med illa åtgången arm. Inte heller nämner man att Fredrik Jönsson satt i TV4:s morgonsoffa i Malmö tillsammans med undertecknad på måndagen efter attentatet och tyckte att det var helt okej att jag blev överfallen och skadad. Sådana uttalanden väcker givetvis känslor och ilska. Det måste man förstå. Dock kan man aldrig acceptera att en människa ofredas på grund av sina politiska åsikter. Att den person som sägs ha hotat Fredrik Jönsson dessutom skall ha uttryckt sig nedsättande om honom på grund av hans handikapp gör naturligtvis saken ännu mer bedrövlig.

Att man inte skall bli attackerad, hotad eller på annat sätt ofr