måndag 26 mars 2007

Journalister ljuger eller förvränger aldrig sanningen?

I internetupplagan utav Medievärlden kan man läsa att "Kanske borde vi journalister lägga om strategi i vår bevakning av sverigedemokraterna"
Hur menar man då? menar man att man ska sluta upp och förvränga som i Zlatan fallet? Där man fick det till att Mattias Karlsson (Sd) talade för partiet när han sa "Beträffande huruvida Zlatan skall räknas som svensk enligt definitionen att svensk är den som: "har en helt övervägande svensk identitet och som av andra svenskar ses som svensk", svarade jag att det första man måste fråga sig är huruvida Zlatan själv betraktar sig som svensk."
Vilket är en medial lögn,läs själv i länken!

Vidare skriver man:
"Mikael Ekman och Kajsa Lindohf tipsade kollegor, som planerar att granska partiet på följande sätt:
• läs partiprogrammet
• plocka fram vad om svenskheten och se vart det leder (om ni vill undersöka om hur främlingsfientligt partiet är)
• bygg nätverk lokala medier emellan
• använd Expos arkiv (som går långt tillbaka i tiden och är
innehållsrikt)
• håll koll på huruvida de som innehar politiska poster är dömda för brott
• skanna bloggar (sverigedemokraterna är flitiga bloggare "fria i
sina uttryck", vilka inte alltid stämmer med partiprogrammet)."

Att folk ska läsa partiprogrammet är ju knappast en nackdel för Sd. Och att "plocka fram vad om svenskhet" är ju bara bra. Folk identifierar sig säkerligen mer med "Svenskhet" än Islam, hedersvåld eller notoriskt kvinnoförakt. Att använda Expos arkiv är väldigt bra, speciellt om man är medveten om att grundaren sitter i fängelse för sitt senaste i raden utav alla brott han gjort (Mordbrand,mordhot,misshandel mm mm). Kort och gott kan man säja följande...att använda Expos material utav Sd, är som att använda djävulen till att granska Gud, eller tro att djävulsdyrkare ska ge en korrekt bild utav Bibeln!! Att man ska larva sej med att hålla koll på vilka som har gjort olagligheter i sitt liv kan man parera med Sahlins senaste uttalande "Ska man aldrig kunna få bli förlåten?". Tror folk i allmänhet struntar i om någon Sd politiker har gjort något olagligt tex i sin ungdom. För mej låter detta enbart som ett infantilt smutskastningsförsök utav media mfl. "Skanna bloggar" skriver dom, och vad ska detta syfta på? Ska inte folk få ha en egen uppfattning och sin fria rätt att få uttrycka sej? Diktaturfasoner säjer jag!
Man försöker även påstå indirekt att Sverigedemokraterna är farliga och utövar våld...läs "
Arbeta öppet men inte ensam" LÖJLIGT!! Alla vet att är det några som utsätts för våld så är det Sd anhängare och Sd-politiker!
Man skriver då följande:

"• arbeta öppet och alltid på uppdrag, ha nära kontakt med
redaktionsledningen och samarbeta med kollegor på fältet
• förstå riskerna, dokumentera alla hot och avvikande händelser
• åk aldrig på jobb ensam utan att tala om det för någon
• var reporter - inget annat
• ha gott om tid
• tänk gränsöverskridande (hitta utländska kollegor), jobba i nätverk
• se läget i Sverige i ett större perspektiv.

Christoph Andersson avrådde en undrande kollega från att ensam ge sig in i en bevakning av extremgrupper. Han efterlyste också Journalistförbundet till skydd för reportrar som bevakar högerextrema rörelser.
Samtidigt med de goda råden fick de som uppmanas göra granskningsjobbet påminnelsen att i sverigedemokraternas ögon har medierna ingen trovärdighetalls. De som arbetar på Expo beskrivs som terrorister."

Så Sverigedemokraterna ska nu vara "extremgrupp" i media? Skrattretande! Speciellt skrattretande är det när det kommer ifrån representanter för AFA eller deras medieorgan Expo! Expo skall beskrivas för vad dom är..nämligen ett medieorgan där man uppviglar vänsterextrema att begå brott emot Sverigedemokrater mfl. Expo består även i huvudsak utav grovt kriminella med kopplingar i den kriminella undre världen. Detta är ingen hemlighet, och när man indirekt uppmanar folk att ta till våld emot demokratin och demokratiskt valda politiker, ja då är man inget annat än en medial terrorgrupp!
Jag kommer i ett senare inlägg göra en granskning över Expos ansvariga,grundare och sponsorer, samt deras brottsregister mm. Man ska även ta i beaktning att Expo är sponsrat utav Vänstern samt deras extrema rörelser.
Andra bloggar om: , , , , ,