måndag 29 oktober 2007

Töntiga och hycklande Sannfinländare

Personligen har jag aldrig haft något till övers för det Finska partiet Sannfinländarna. Partiet som sådant har ett genuint hat till allt som är Svenskt i Finland. Man vill helt enkelt utrota allt som kan ses eller uppfattas som Svenskt. Senaste utspelet ifrån detta Finländska hyckel parti, var i Jakobsstads tidning angående SD. Man säger där följande:

Samarbete med sverigedemokrater rann ut i sanden
Sannfinländarnas ungdomsorganisation ville samarbeta med det främlingsfientliga svenska partiet Sverigedemokraterna och det högerpopulistiska Danske folkeparti. De tre partierna försökte upprätta en nordisk paraplyorganisation och söka medlemskap i ungdomens nordiska råd. Men de andra partierna gav tummen ned, främst på grund av motståndet mot Sverigedemokraternas främlingsfientliga politik, rapporterar Rundradion.

Sedan fick de unga sannfinländarna en tillrättavisning av moderpartiets ledare Timo Soini, som på stående fot tog avstånd från samarbetsprojektet och sade till Rundradion att moderpartiet inte vill ha något att skaffa med Sverigedemokraterna.

Då meddelade också Sannfinländsk ungdoms ordförande Vesa-Matti Saarakkala organisationen nu avsäger sig allt samarbete med Sverigedemokraterna och Danske Folkeparti. (FNB)

Man undrar hur detta parti kan se SD som främlingsfientligt med tanke på detta:

Det finns alltså en slags fosterländsk hembygdsidentitet – och det är det som Sannfinländarna tycks ha fångat. Det är våra förorter – inga invandrare ska komma och tvinga oss att förändras oss och vår trygga omgivning. Det är också här de sociala problemen märks bäst. Det har Sannfinländarna också tagit fasta på. ”Pummit töihin” och ”Maassa maan tavalla - tai maasta ulos” tar fart i dessa invandrartäta förorter. Källa

Sannfinnar och andra finnar är ju rätt land och folk att säga något om främlingsfientliga Sverigedemokrater med tanke på deras ENORMA invandring i jämförelse med Sverige!
sydsvenskan
HD