torsdag 8 mars 2007

Folkomröstning i kommunala invandringsmottagande

Runt om i Sverige vill Sd i olika motioner att dom enskilda kommuninvånarna ska få en demokratisk rätt till omröstning, om man ska ta emot massinvandrare eller ej. Trots att många kommuner som antagit en ökad massinvandrings kvot, har stora problem med ekonomin till skola,sjukvård och äldreomsorg. Så tänker man ändå ta emot invandrare. Sd anser att folket skall få säja sitt i denna fråga, och inte bli överkörda utav kommunalpamparna. I dom flesta kommuner har samtliga partier gått emot Sverigedemokraternas förslag. Men i Övre Norrlands kommunerna där man har socialdemokratisk och kommunistiskt styre vill man inte ha några invandrare, men man säjer gärna att Sverigedemokrater är rasister och andra infantila och verklighetsfrämmande ettikettord. Där river man hyreshus så man ska slippa ta dit utlänningar, sedan säjer man som i tex Luleå att man inte har möjligheter till ökad invandringsmottagande med just hänvisningen.."vi har inga bostäder". Socialdemokraternas jimmy Jansson i Eskilstuna säjer så här:
"- Det känns som man vill lägga på eskilstuna kommuns invånare att avgöra vad ett människoliv är värt genom att folkomrösta, det är i princip vad det här handlar om, säger Jimmy Jansson."
Man undrar om det inte är odemokratiskt med ett sådant kränkande och nedlåtande uttal? Skulle inte Eskilstunas kommuninvånare kunna klara av och ställning till en sådan viktig fråga själva??? Eller vill Socialdemokratiska kommunpampen utöva överförmynderi??
Ytterligare ett annat odemokratiskt exempel har vi i Lomma:
"En fullständigt motbjudande tanke.” Så sammanfattar kommunalrådet Thomas Håkansson (m) Sverigedemokraternas motion om en kommunal folkomröstning i frågan om Lommas flyktingmottagande. Förvaltningen har också räknat ut att en folkomröstning skulle kosta en kvarts miljon kronor att genomföra."
Hur mycket kostar det per invandrare då??
Sverigedemokraterna i Lomma svarar:
" – Varje dag får jag frågan av folk jag stöter på i Lomma om hur kan det kan finnas bostäder nu när vi har pensionärer i kö och inga lägenheter till ungdomar.
En folkomröstning vore det enda rätta, menar han.
Jag har inget emot flyktingar men när folk kommer hit bara för att få det bättre tycker jag att man ska tänka sig för. Vi borde ha en folkomröstning om det här för att vi inte fått reda på beslutet, säger Peter Matiasson."