onsdag 28 februari 2007

Expos fd medarbetare Tommy Funebo rasist?


Har den fd medarbetaren till Expo samt mediadebatören dolda negativa åsikter om andra etniska tillhörigheter? Tommy "S.Niranen" Funebo har tidigare varit rasande över att Cecilia Beckroth (se bild) haft kontakt med Sd representanter. Det står var och en att själv anta varför! Denne "Tommy" har på en utav alla sina bloggar närmast förföljt C.Beckroth och kallat hennes blogg för "knull- och förtalsbloggen" bla. Även anklagelser om att hon skulle ha "sextrakasserat" (Se länk) http://piratpartiet.blogspot.com/

Senast i antydan på negativa åsikter om andra etniska tillhörigheter utav T.Funebo, kan man hitta på hans blogg om Sverigedemokraterna. Funebo kan inte stå ut med tanken på att icke etniska Svenskar sypatiserar med Sd. Idag kom han med tokigheter och antydningar om "resandefolk" ,med hänvisning åt mej som person. Jag nämde att en bror till personen han fjantade sej om, hade ett barnbarn som var singel och kanske var något för honom. Han ville väl anspela på något infantilt om kristna i samhörighet med pratet om Sd och Kd nu idagarna.
Detta inlägg editerade han och censurerade, istället kom han med ett direkt kränkande emot folkgrupp och påhopp på min person pga min etniskhet.
Upprinnelsen var detta inlägg från mej som sedan följdes utav Tommy Funebos enligt min uppfattning kränkande och rasistiska utspel,citerar:

"
Äh lägg av nu, är du sur för att Sd inte smutskastades ikvällens program eller?
Jorma, såg du programmet om Målle Lindberg? Suveränt. En legend inom den karismatiska väckelsen och en oövertäffad väckelsesångare.
"Edited By Siteowner
Kommentar fylld med aparta anekdoter om "resandefolket" och avslutat med grova eder på "tattarklyk" borttaget av uppenbara skäl.
Sverigedemokraterna, svenskhetens bevarare? Tveksamt. //TF
grova eder på "tattarklyk"?? Eftersom han antydde på "resandefolk" som är kristna och uppvisade ett så enormt intresse,så gav jag bara honom en bit poesi med religöst innehåll på "svensk-romani" som handlar om att be till Gud. Här kommer den:
"Baro Devel kerra savi vorrsnos narta jar kettane´s te jekk baro narta. Baro Devel hilpra vorssnos fann sas-sarot kerjat tjakkes jar pre kavva phuv. Palla vorssnos hilprar varvavra honkar vorsnsos butt soraloa ta bunoá gla vorssnos honkar Romanoá"
av Lenni.
För den som är insatt i språket vet att "Devel" betyder GUD alt HERREN. Engelsmännen som hörde resandefolk tillbedja ordet "devil" trodde att dom bad till Djävulen därav det förvanskade ordet "devil"!!

Uppenbart är Tommy Funebo lika fördomsfull eller korkad som Engelsmännen en gång var. Ska vi anta att ordet "tjej" betyder "hora" också då? Ordet "tjej" är svensk romani och betyder mycket riktigt "flicka". Så det ordet "tattarklyk" ligger inom ramen för rasismen utav Expos skötebarn. Sen det rena fördomsfulla utspelet emot Sverigedemokraterna för att det finns många andra etniska grupper ibland deras medlemmar och sympatisörer. Ja det får man kanske se som en hint i varför Tommy Funebo blev utkastad ur Sverigedemokraterna för några år sedan? I Sd hyses inte tex rasism mm ibland medlemmarna.

Vill man läsa mer om denne Funebos olika utfall så gör man detta bäst här:
http://funeboblogg.blogspot.com/
Blogarama