onsdag 5 september 2007

Svenska landslagströjor förbjudna i skola.


Något som man bara har gått och skojat om har blivit verklighet nu. Svenska landslagströjor är numera förbjudna i Klagshamn.

" Åttondeklassare på Strandskolan i Klagshamn får inte vara med på årets fotografering till skolkatalogen. Anledningen: de har svenska fotbollslandslagets tröjor på sig. – Skolfotografier är ingen politisk manifestationsplats, säger skolans rektor."

"Pojkarna fick inte heller bli fotograferade enskilt. – Det står i vår läroplan att vi ska arbeta mot främlingsfientlighet och intolerans. En fotbollströja står ju inte för det, men i grupp så kan det uppfattas på det sättet. Det vill jag bespara oss, personalen, barnen och deras föräldrar, säger skolans rektor. "

För att undvika att säja något dumt som kan tolkas som ett brott endast i det mångkulturella Sverige, så väljer jag att citera Rosenberg vad han skrivit på sin blogg.

"Det är det dingaste jag hört på länge. Det är ju rektorn som väger in politik i detta. Är han så indoktrinerad i sin skalle att han blandar ihop sin yrkesroll med politisk agenda så ska han inte sitta på ett sådant jobb. Hur var det med att skolan skulle vara fri från politiskt indoktrinering, Skitsnack."
Sydsvenskan