söndag 6 maj 2007

Inför Sverigedemokraternas RÅ

Man ser med spänning fram emot vilka förändringar det kommer ge efter RÅ nu i Maj. Ett mer närmande emot Dansk Folkeparti är väl ganska säkert och förnuftigt som jag ser det. Några saker som är på gång är, tio år för svenskt medborgarskap, avgift för att få hit make eller sambo samt förbud mot fullskalemoskéer. Mattias Karlsson beskriver, inspirerad av Danskt folkeparti, en massinvandring som givit enorma kostnader och mindre rum för välfärdssatsningar, vilket man bara kan hålla med om. Mattias skriver även att mångkultur blivit ett allvarligt hot mot stabilitet och sammanhållning.
Mot dessa problem vill SD att permanent uppehållstillstånd avskaffas. Mattias säjer:

"Vår uppfattning är att antingen är man här tillfälligt som flykting eller så har man bestämt sig för att bo här resten av sitt liv och då ska man bli svensk medborgare"

Några andra saker som stämmer helt överens med min syn är, ingen arbetskraftsinvandring
Den som gömmer illegala flyktingar kan dömas till fängelse och asylsökande som begår brott utvisas direkt. Skollov ska bara gälla traditionellt svenska och kristna högtider, Svenska kyrkan bör bli enda samfund som får verka i skolan, och religiösa byggnader med en för svensk byggnadstradition främmande arkitektur bör inte få byggas.

"Det kan vara fullskalemoskéer med minareter. Jag tror att de får svenskar att känna att deras samhälle förändras i en riktning de inte vill. Man skapar en stadsbild där svenskar inte känner igen sig" säjer Mattias.

SvD